7 x Lady Gaga Grammy-gaalassa, paremmuusjärjestyksessä!Koska olen Lady Gaga -fani, ja koska Lady Gaga -juttuja ei tässä blogissa ole vielä kovin montaa (tätä ennen kuusi tägäystä), päätin laittaa paremmuusjärjestykseen Gagan esitykset Grammy-gaalassa vuosien varrella. Hän on nimittäin esiintynyt Grammy-lavalla seitsemästi viimeisen kymmenen vuoden aikana eli useammin kuin kukaan muu, viimeksi sunnuntaina, jolloin hän myös voitti kolme palkintoa.

7. Cheek to Cheek (Tony Bennettin kanssa) (2015)

Rakastan jazz-Gagaa, mutta en ehkä yhtä paljon kuin muita Gagoja, joten tämä mallikas duetto Tony Bennettin kanssa saa vain kunniamaininnan ja osallistumisesta kertovan t-paidan. 
Ns. paperilla idea nykypopin suurimman David Bowie -fanin tribuutista idolilleen on hieno, mutta toteutus oli nimenomaan sitä: fani kunnioittamassa idoliaan ja huutamassa ”katsokaa miten rakastan David Bowieta, rakastakaa tekin”. Nyt kun Bowien kuolemasta on kulunut jo kolme vuotta, hän osaa kunnioittaa jännittävämmin, tsekatkaa esimerkiksi cover I'm Afraid of Americansista (1997) Enigma-show'ssa.


Kukaan, joka seuraa vähänkään popmediaa ja tv-esiintymisiä, ei voinut pari vuotta sitten välttyä fantastisen Million Reasonsin kuulemiselta: Gaga esitti sen mm. Super Bowlin väliaikaspektaakkelissa, Victoria's Secret Fashion Show'ssa, James Cordenin Carpool Karaokessa, Britannian X Factorissa jne jne. Vuoden myöhässä nähty Grammy-veto oli hyvä, mutta sunnuntaina Pop Vocal -pystillä palkittu Joanne on tämän medleyn jännittävämpää antia.

4. Moth Into Flame (Metallican kanssa) (2017)

Lady Gaga ei ole koskaan peitellyt sitä, että diggailee metallia, joten Gaga ja Metallica oli tietenkin aivan itsestään selvä yhdistelmä Grammy-gaalaan, kun molemmilta oli tullut edellisenä syksynä uusi albumi. James Hetfieldin laulua ei kuultu livelähetyksessä kappaleen alkupuolella lainkaan teknisistä syistä, mutta se ei vähentänyt esityksen vimmaisuutta. Linkatussa videossa äänet ovat paikoillaan.

3. Born This Way (2011)

Vuonna 2011 Gaga saapui gaalan punaiselle matolle alkion sisällä syntyäkseen sieltä vasta lavalla. Kappale etenee tutun koreografian mukaan ja on popin estradiviihdettä parhaimmillaan. Sitten lavalta löydetään kirkkourut ja Gaga käy niitä rämpyttämässä muutaman sekunnin, joten estradiviihde paranee vielä piirun verran.

2. Shallow (2019)

Asioita, joita kukaan tässä maailmassa ei tiennyt kaipaavansa: tukkarockpunkversio A Star Is Bornin jättihitistä. Kuin pöllyssä oleva erityisillä laulunlahjoilla siunattu Vince Neil glittersukassa. Palvon! Voxin mukaan esityksessä sekoittuivat sopivasti hänet poptähdeksi nostanut kummallisuus sekä viime aikoina loistanut perinteisen poplaulajan rooli. 

1. Poker Face/Speechless/Your Song (Elton Johnin kanssa) (2010)

The Fame Factory -teemainen esiintyminen kertoo Lady Gagan matkan sieluttomasta flavour of the monthista (Rejected-tynnyriin!) Hollywoodin supertähdeksi. Upeinta on kuitenkin esitykseen sataprosenttisesti panostanut Sir Elton John, jonka saa sekä Gagan että katsojan hymyilemään leveästi. Improvisoidut (tai niiltä kuulostavat, varmasti harjoituksissa päätetyt) sanoitukset kruunaavat kaiken. Gagan uran paras tv-esitys MTV VMA:n 2009 ja Super Bowlin 2017 ohella.

Kommentit