Miksi Kaija Koon ja Reino Nordinin uusi single on oikeasti kesähitti?

Kuva: Warner

Suuresti rakastamani, arvostamani ja myös avustamani Rumba on ottanut tosissaan kesähitin metsästyksen. Heidän mielestään vuoden 2018 suuria kesähittejä ovat ainakin tämä, tämä ja tämä.

Rumban toimituksen logiikka kesähitin metsästyksessä on ontuva, sillä Haloo Helsingin EP:ltä nostettua Kaksi ihmistä -kappaletta lukuun ottamatta 99 prosenttia suomalaisista ei ole kuullut noista yhtäkään.

Kesähitin määritelmään kuuluu nimittäin myös suosio ja varmimmin suosion saavuttaa sillä, että puhuttelee mahdollisimman montaa ihmistä.

Viime yönä julkaistiin melko varmasti vakavimmin otettava yritys koko kansan kesähitiksi: Kaija Koon ja Reino Nordinin Paa mut cooleriin.

Ottaen huomioon, että Kaija Koo on iskelmäpopin ja popiskelmän crossover-megatähti, Reino Nordin joogaristeilyjen suosikkiesiintyjä, kappaleen on kirjoittanut Iisa ja tuottaneet JS16 ja Joonas Angeria, niin tyrkyllä on hyvin vahva paketti kiihottamaan kansaryhmää nimeltä 30–45-vuotiaat naiset eli ne jotka kesällä kuuntelevat radiota.

Niitä, jotka määrittävät, mitkä kappaleet nousevat isoiksi hiteiksi nimenomaan kesäaikaan.

Ja tämä kepeästi keinuva ja mielettömän tarttuva lopputulos on MAHTAVA! Olen aiemminkin kirjoittanut Kaija Koosta, mutta en voi olla ylistämättä hänen asennettaan popmusiikkia kohtaan ja jatkuvaa janoa tehdä kuranttia musiikkia omasta mukavuusalueestaan piittaamatta. Haastatteluissaankin hän jaksaa korostaa sitä, miten haluaa koko ajan pysyä kärryillä ja löytää uutta. Lisäksi hän tekee jokaisesta kappaleensa omansa persoonallisen äänensä ja tulkintansa avulla.

Ja siedän myös Reino Nordinia tässä kappaleessa vaivatta.

Biisin soundi on silkkaa Kygoa ja sanoituksessa käytetään suhteellisen hauskaa cooler-metaforaa tyypistä, joka rauhoittaa pelkällä olemuksellaan: "Näis lukemissa kukaan muu ei saa, tyyntyyn sekunnissa / Susta virtaa rauhaa".

Eli siis kippis, Paa mut cooleriin on ehta kesähitti!

Kommentit