Biisianalyysi: Tietääkö maailma, että Jimi Pääkallo on back?

Jimi Pääkallo ja rouvansa Damin vapaamielisessä ilmapiirissä.

Muistanette Jimi Pääkallon eli Jimi Constantinen paristakin yhtyeestä ja myös elokuvista. Hän on lisäksi tuottanut ihan hyvää musiikkia muun muassa Robinille.

Sain tänään ruudulleni tiedotteen, että häneltä tuli uusi kappale ja pian on tulossa Elämä Suomessa -niminen sooloalbumi, täysin pyytämättä ja yllättäen. Etenkin pyytämättä.

Se on blogikirjoituksen arvoinen tiedote, sillä siinä kerrotaan, että ”Jimi Pääkallon Menossa Damiin toteutuu tänään konkreettisesti”. Luitte oikein, Jimi Pääkallo on kirjoittanut kappaleen nimeltä Menossa Damiin ja tänään hän on OIKEASTI mennyt sinne! Uskomatonta!

Tiedote kertoo myös, että Menossa Damiin on ensi viikon torstaina julkaistavan Elämä Suomessa -albumin toiseksi viimeinen kappale. Kuuntele se täältä.

Tiedotteen sanoin: ”Ei ole sattumaa, että Jimi itse konkreettisesti myös postasi aamulla sosiaalisessa mediassaan kuvan siitä, että hän lähti rouvansa kanssa – mihin muuallekaan kuin Damiin! Tähdet ovat nyt kohdillaan siis.”

Hyvä, some ja universumi haltuun! Mutta siis että ROUVAN?

No pikkujuttu, sillä ”Menossa Damiin kertoo rakkaudesta Amsterdamin vapaamielisyyteen. Kappaleessa seurataan artistin matkaa ja kuullaan oivalluksia tien varrelta.”

Kappale alkaa hienosti KONKREETTISELLA ja väkevällä esimerkillä nykypäivän Suomesta:

”Sörkän kurvissa, ootan taksia
Denat aamujurrissa, pyytää massia
Mä heitän niille lantin, ei mul oo syytä huoleen
Oonhan räjäyttänyt pankin, syntymällä Suomeen”

Kertosäkeessä on nostetta:

”Oon menossa Damiin, Damiin, pieneen kahvilaan
Oon menossa Damiin, Damiin, kukkia vahtimaan
Ja oi jos vielä mukaan saisin kaikki rakkaimpain
Siskojen kaa halattais ja veljinä tavattais.”

Tuli mieleen Eppu Normaalin takavuosien hitti Vuonna '85, jossa lauletaan ”Täällä metrossa maailman, lauluja kirjoitan” jne. Siitä on tehty musikaali ja sillä on tätä kirjoitettaessa yli 3,5 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.

Tulisiko Menossa Damiin -kappaleesta yhtä suuri menestys? Jimi itse kertoo tiedotteessa, että ”Halusin tehdä sydäntä rinnassaan kantavaa musiikkia. Kappaleet ovat täynnä sanaleikkejä, tarinankerrontaa ja elämän pohdintaa.” Täynnä tarinankerrontaa, todellakin! Siitä pisteet.

Miinusta kappaleelle on annettava siitä, että siitä ei saa oikein hyvää häshtägiä. Mutta ei se haittaa, kun meininki on näin aitoa ja rehellistä elämän havainnointia.

Tai no, toisaalta, #menossaDamiin. Onhan se suhteellisen vetävä.

Kappaleen ja tulevan albumin on julkaissut Jimin itse, kuten oikean bisnesmiehen kuuluukin, pyörittämä levy-yhtiö JCR Records.

Kommentit