Cha cha cha ylivoimaisesti UMK:sta euroviisujen ennakkosuosikiksi

Käärijä. Kuva: Yle/Nelli Kenttä

Käärijän Cha cha cha voitti odotetun ylivoimaisesti UMK:n eilen, koska Suomi rakastaa Rammsteinia sekä hömelöä menoiskelmää ja Cha cha cha yhdistää nämä molemmat puolet.

Itse kisa ei mielestäni ollut lainkaan niin kovatasoinen, kuin hehkutettiin, mutta ehdottomasti parhaita UMK-katselmuksia. Kärkikolmikko Käärijä, Portion Boys ja Keira oli suunnilleen odotuksieni mukainen, mutta Kuumaan jääminen viidenneksi oli pieni yllätys. Ylivoimainen on valtava hitti, mutta ei ehkä katsojien mielestä tarpeeksi euroviisu – samalla tavalla Bessin Ram pam pam jäi kolmanneksi viime vuonna. Se oli valtava vääryys. Ylivoimainen on joka tapauksessa Kuumaan ylivoimaisesti paras kappale toistaiseksi.

Robin käytti trampoliinikikkaa esityksessään liikaa, Lxandra kuulosti paremmalta kuunneltuna eikä oikein sopinut lavalle ja Benjaminin laulu oli valitettavan kammottavaa tähän kisaan, jossa livenä laulaminen on onneksi edelleen pakollista.

Cha cha cha on ehdoton ennakkosuosikki toukokuun euroviisuissa Liverpoolissa. Se saanee finaalissa hurjan määrän yleisöääniä, mutta näkisin Espanjaa edustavan Blanca Paloman upean modernin flamencon nimeltä Eaea vievän raatiääniä. Moni edustuskappale on toki vielä valitsematta, mm. Ruotsin ja Yhdistyneiden Kuningaskuntien.

Olen jutellut muutaman ulkomaalaisen viisufanin kanssa Cha cha chasta, ja heidän mielestään kappale on sopivan tarttuva ja helppo, mutta kuitenkin ovelasti tehty – ”smash in the making”. Suomen kieli ei tietenkään ole haitta, sillä vuodesta 2016 lähtien kansallisella kielellä on voitettu useammin kuin englanniksi. Mielenkiintoinen viisukevät tulossa!


Kommentit