UMK:ssa suurin hitti jäi taas nuolemaan näppejään – Girls Aloudin albumiraidalla Torinoon

 

Bess aika myrtsinä. Aavistikohan UMK-tappionsa? Kuva Ram pam pam -videosta.

Sanotaan se heti aluksi: minua häiritsee suunnattomasti se, että The Rasmuksen UMK:n voittokappaleen Jezebel kertosäe on EHKÄ napattu, bongattu ellei jopa pöllitty Girls Aloudin albumiraidasta Girl Overboard (2007). Eikä ole kovin vaikeaa kuulla Alice Cooperin Poisoniakaan (1989), kiitos kappaletta tekemässä olleen Desmond Childin.

Mutta Jezebelin voitto ei ollut kovin iso yllätys, siitäkään huolimatta, että Bessin Ram pam pam on jo hetken hallinnut Suomen sinkkulistaa.

Mistä pääsemmekin seuraavaan huomioon: Bessille kävi kuten Erika Vikmanille aikoinaan. Iso hittibiisi, mutta UMK-lavalla hieman hukassa. ”Väärä kieli” viisuihin myös. Kappale olisi periaatteessa ansainnut Torinon-matkan, mutta tuskin Bess sitä tarvitsee. Hänellä on Suomessa jo muutamia menestyssinkkuja ja viisaalla urasuunnittelulla niitä tulee lisää.

The Rasmuksen sijaan olisin ehkä mieluummin nähnyt viisulavalla Cyan Kicksin, sillä naislaulajan johtama rock-yhtye on euroviisuissa superharvinaisuus. Nyt nähdään sentään Lauri Ylösen sixpack.

UMK:n miksaus oli taas vähän sinne päin ja Isaac Senen Kuuma jäbä -esityksen ohjaus peräti kauhea. Minulla kesti puoli kappaletta tajuta, mitä lavalla edes tapahtuu. Biisi oli tämän vahvan UMK-vuoden parhaimmistoa.

Jo valittujen euroviisujen perusteella tästä keväästä ei ole tulossa ihan klassikkovuotta. Toistaiseksi oma suosikkini on Italian Mahmoodin ja Blancon kaunis Brividi. Monen muunkin maan karsinnoissa erinomaiset kappaleet ovat jääneet himmeämmille sijoille, kuten alkuvuoden ehkä paras kappale Rigoberta Bandinin Ay mamá Espanjassa. 

Väärin äänestetty, taas! Euroviisut järjestetään Torinossa toukokuun toisella viikolla.

Kommentit