Erika Vikmanin Cicciolina voitti Ruokaa pöytään -palkinnon vuonna 2020!

Erika Vikman. Kuva: Yle.

Suomen popeliitti on arvatenkin elänyt kuumottavassa jännityksessä odottaen, mikä kappale toissa viikolla asetetuista kymmenestä ehdokkaasta nappaa vuoden parhaalle kotimaiselle popkappaleelle myönnettävän vuotuisen Ruokaa pöytään -palkinnon.

Mittava tunnustus myönnetään tammikuussa 2020 julkaistulle Erika Vikmanin esittämälle Cicciolinalle, joka kirkasti Uuden Musiikin Kilpailussa saamansa kakkostilan tässä voitoksi. Sitä voidaan perustellusti pitää parhaana viimeisen vuoden aikana julkaistuna kotimaisena popkappaleena.

Cicciolinan ovat säveltäneet Janne Rintala ja Mika Laakkonen, ja sanoittaneet Erika Vikmanin lisäksi Rintala sekä Saskia Vanhalakka. Ylen haastattelussa Vikman kertoo, että kappale on ylpeä naisen vastine juhlituille miessankareille moniulotteisen Ilona Stallerin Cicciolina-hahmon kautta, mutta hän pystyy myös itse allekirjoittamaan kaiken laulamansa.

Myös Kikan perintöä kunnioittava Cicciolina on ollut iso hitti yltäen Suomen virallisen singlelistan viidenneksi helmikuussa. Sitä on kuunneltu Spotifysta 2,88 miljoonaa kertaa ja alle linkattu video on kerännyt Youtubessa lähes kaksi miljoonaa katselua.

Ruokaa pöytään -palkintoon kuuluu kunniakirja sekä lounasseteli. Palkinnon esikuvana on englantilaisen Popjustice-sivun Twenty Quid Music Prize.

Cicciolina valikoitui vapaaehtoisista muodostuneen 14-henkisen raadin äänestyksen voittajaksi kymmenen ehdokkaan joukosta. Äänestyksessä kymmenelle kappaleella annettiin pisteitä euroviisutyyliin 12, 10, 8, 7 jne. siten, että jokaiselle kappaleelle oli annettava pisteitä. Cicciolina keräsi täydet 12 pistettä viisi kertaa.

Muut ehdokkaat olivat:

Antti Tuisku – Kahvia ja pullaa
Chisu – Viimeiset tekstarit
Jari Raaste – Ilmalaiva
Lauri Haav – Silmät kii
Maustetytöt – Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään
MELO – Viaton
Onni Boi – Friends & Lovers
Ruusut – 4321
Sanni – Hei kevät

Ruokaa pöytään -palkinto jaettiin kolmatta kertaa. Viime vuonna sen voitti Maustetyttöjen myöhemmin kohua herättänyt Tein kai lottorivini väärin ja sitä edellisenä Ruusut-yhtyeen Glitchit.

Kuuntele ja katso Cicciolina alta:


Kommentit