Mitä Saara Aallon suora valinta viisuedustajaksi merkitsee?


Kuva: Saaraaalto.com


Saara Aalto valittiin tänään suoraan Suomen euroviisuedustajaksi, vaikka huhupuheissa häntä puuhattiin Ison-Britannian edustajaksi.

Aalto esittää 3. maaliskuuta suorassa lähetyksessä kolme kappaletta, joista yhdestä tulee kansan valitsemana Suomen viisubiisi.

UMK:n tuottaja Anssi Autio on jopa harvinaisen innoissaan ja optimistinen:

“Kuka Euroviisuissa pärjää ja miten finaaliin päästään on monen tekijän summa, kuten viisuhistoria on osoittanut, mutta uskomme että meillä on nyt käsissämme menestysreseptin ainekset”.

Harvinaista puhetta jo nyt, puoli vuotta ennen itse kisaa. Yleensä hehkutus on median vastuulla noin kaksi viikkoa kisan alla.

Mutta miksi minäkin olen innoissani, periaatteessa?

Konsepti on toiminut monessa maassa, muun muassa Britanniassa ja Saksassa, joten en epäile, ettei se toimisi Suomessakin, JOS (ja tämä on iso jos) biisit ovat hyviä. Aalto on erinomainen esiintyjä, joka pystyy syleilemään yleisöä juuri tarvittavalla tavalla kolmen minuutin ajan.

Tässä kohtaa kiinnostavinta onkin, että kenen tekemiä kappaleita äänestämme? Saaran omia? Autio vihjaa, että kappaleita ei vielä ole valittu:

”Laitamme nyt kaikki panostukset siihen, että meillä on kolme ennennäkemättömän hyvää kappaletta ja show’ta, joista paras nähdään toukokuussa Lissabonissa.”

Kaikki 300 kappaletta UMK:hon vuoden mittaan TURHAAN lähettäneet tekijät ovat varmasti innoissaan. (Miksi karsinnan nimi enää on Uuden Musiikin Kilpailu?)

Aallolle päätyvien kappaleiden on parempi olla siis upeita, koska edes Saara Aalto ei pelasta lavalla kehnoa biisiä. Sinänsä huvittava skenaario olisi, jos keväällä Portugalissa Aalto valittaisi siitä, miten joutuu laulamaan VÄÄRÄN kappaleen aivan kuten X Factorissa.

Jäämme odottamaan.

Aallon uran lähitulevaisuuden kannalta tämä on erinomainen siirto, joka takaa huomiota ainakin muutamaksi kuukaudeksi euroviisusegmentissä ja kotimaassa, tosin kansainvälisen Warner-diilin myötä olisin nähnyt hänet Britannian edustajana jotenkin luontevammin.

Kommentit