Mitä nyt, Saara Aalto?

Saara Aalto (kuva: Saaraaalto.com)


Useat mediat uutisoivat aamulla, että Britannian X Factor -finalisti Saara Aalto siirtyy Warner Musicille ja yhteistyö Sonyn (ja X Factor -imperiumia hallitsevan Simon Cowellin) kanssa päättyy.


I want to believe…

Mutta se ei mene niin.

Aallon mukaan Warner oli innostunut hänen tyylistään ja yhtiö haluaa tehdä Aallosta "suuren teatraalisen artistin". Aalto kertoo tehneensä Warnerin kanssa maailmanlaajuisen sopimuksen.

Nämä kaksi lausetta paljastavat suunnilleen kaiken suunnilleen kaikesta. Analysoidaanpa:

1. ”Warner oli innostunut hänen tyylistään” = Sonyn mielestä Saara Aallon tyyli ei ole tarpeeksi kaupallinen eikä Saara Aalto halunnut muuttaa tyyliään sellaiseksi. Tämä on oikeastaan ollut itsestään selvää jo kauan tilannetta seuraaville.

2. ”Yhtiö haluaa tehdä Aallosta "suuren teatraalisen artistin"” = Saara Aalto haluaa olla teatraalinen artisti ja Warner on suostunut allekirjoittamaan sopimuksen teatraalisen artistin kanssa.

3. ”Aalto kertoo tehneensä Warnerin kanssa maailmanlaajuisen sopimuksen.” = Saara Aallon musiikkia voi kuunnella striimauspalveluiden avulla muun muassa Latviassa ja Bosniassa.

Muutama avoin kysymys kuitenkin jää:

1. Koska tämä tarkoittaa sitä, että Aallon ainoa kansainvälinen markkinointikanava X Factor on nyt suljettu pois, niin mistä hän löytää yleisönsä?

2. Vaikka Sia (jonka on huhuttu kirjoittavan kappaleita Aallolle) on nykyisin Warnerin artisti, millaisilla taloudellisilla järjestelyillä hänen edes etäisesti siedettävät kappaleensa voivat päätyä Aallon albumille ilman Sonyn luvattua promokoneistoa eli että niitä myös esitetään isoilla estradeilla?

3. Mistä Aallon tiimi ylipäätään saa varoja markkinointityöhön, kun Aalto on viimeksi keikkaillut ties milloin (kotisivuilla ei edes kerrota)?

Summa summarum: minun on vaikea kuvitella Aallon saavuttavan kaupallista suosiota ilman Sony- ja X Factor-kytköksiä edes Suomessa saati ulkomailla. Toki on hienoa, että hän pääsee toteuttamaan itseään, mutta on yleisön aliarvioimista kuvitella tai antaa ymmärtää, että siitä automaattisesti seuraisi jonkinlaista kaupallista voittokulkua.

Paras neuvoni Warnerille ja Saaralle tässä tilanteessa on yrittää hyötyä Warnerin muista artisteista, esimerkiksi vierailujen kautta.

Tai levyttää joululevy viimeistään ensi vuodeksi. Sillä voittaa aina aikaa ja laadulla ei ole koskaan väliä.

Kommentit

 1. Tai sitten on sovittu kaikkien osapuolten kanssa kaikkia hyödyttävä diili niin, että Cowellkin saa siitä "omansa". Me emme tiedä. Siksi tarjoamme oikein laskutikun kanssa yleensä negatiivista olettamustamme tilalle. Mutta me emme ole nähneet sopimusta emmekä istuneet neuvottelupöytien ääressä.

  VastaaPoista
 2. Tähän asti sopimuksista on saatu tietoa vain SA:n suusta. Mitään kommenttia ei Sonylta eikä Warnerilta ole sopimuksista hiiskahdettu. Kummankaan sivulla ei ole ollut eikä ole Saaraa artistiesittelyssä muiden joukossa. Ja todella outoa, että artisti on Sonylla vuoden ja "tekee töitä huippunimien" kanssa, viiden levyn sopppari, eikä mitään julkaistakaan. Hmm....

  VastaaPoista
 3. Saara Aallolle ei ole kelvannut milloinkaan mikään. Saara kuvittelee tietävänsä kaiken paremmin kuin ammattilaiset. Saara Aaltoa kutsun tästä lähtien Saara Jääräksi.

  VastaaPoista
 4. On hieno juttu että on omaa visiota ja tahtoa, mutta välillä olisi hyvä nöyrtyä kuunnella muidenkin mielipiteitä. Siksihän Saaran oli niin "vaikea" menestyä Suomessa, kun hän ei kuunnellut kenenkään neuvoja, tai edes yleisön mielipiteitä vaan paahtoi vain laput silmillä. Hänen tapauksessa ongelma ei missään nimessä ole ollut laulussa koska tekniikat on enemmän kuin kunnossa. Ja onhan hän pyörinyt Kiinassa asti, ihme jos ei ala jo olla jostain suunnalta menestystä, kun niin monelta suunnalta kuitenkin on kiinnostusta.

  Sanoisin että omia visioita voisi pitää taka-alalla edes pikkuisen ja opetella joustamaan siihen asti että on tullut edes pari listabiisiä ja menestyslevyä.

  VastaaPoista
 5. Vau, onpas Saaran albumi Wild Wild Wonderland niin super Super SUPER!!!! Kannatti odottaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti