Litku Klemettin Tour de Francelle tämän vuoden Ruokaa pöytään -palkinto!

Litku Klemetti Tour de France -videolla.


Suomen tärkeimmän yksittäisen musiikkipalkinnon eli vuoden parhaalle kotimaiselle popkappaleelle myönnettävän Ruokaa pöytään -palkinnon saa tänä keväänä Litku Klemettin Tour de France. Onnea!!

Helmikuussa 2021 julkaistun kappaleen ovat kirjoittaneet Sanna Klemetti ja Pekka Tuomi. Levy-yhtiön tiedotteessa biisiä kuvaillaan ”riemukkaaksi suomidiscoksi ja vastaiskuksi korona-ajan ankeudelle”. Kappaleessa kerrotaan ystävyydestä, jonka kertoja toivoo, ehkä naiivistikin, kehittyvän rakkaudeksi. Soundin haastattelussa Litku Klemetti sanoo ajatelleensa albumia tehdessään ”tytön huonetta, salaisuuksia ja päiväkirjoja” ja saavansa hirveästi voimaa tyttöydestä. Se kuuluukin kappaleella riemukkaasti.

Tour de France on Litku Klemettin tuoreen Kukkia muovipussissa -albumin toinen single ja sen avauskappale. Albumi on yltänyt korkeimmillaan Suomen virallisen listan yhdeksänneksi.

Ruokaa pöytään -palkintoon kuuluu kunniakirja sekä lounasseteli. Palkinnon esikuvana on englantilaisen Popjusticen Twenty Quid Music Prize

Tour de France valikoitui vapaaehtoisista muodostuneen 11-henkisen raadin äänestyksen voittajaksi kymmenen ehdokkaan joukosta. Äänestyksessä kappaleille annettiin pisteitä euroviisutyyliin 12, 10, 8, 7 jne. siten, että jokaiselle kappaleelle oli annettava pisteitä. Tour de France oli ylivoimainen keräten täydet 12 pistettä viisi kertaa.

Muut ehdokkaat olivat:

Arttu Wiskari feat. Leavings-orkesteri – Tässäkö tää oli?
Erika Vikman – Syntisten pöytä
Haloo Helsinki! – Piilotan mun kyyneleet
Kube – 100
Maustetytöt – Ne tulivat isäni maalle
Nelma U feat. Ibe – Kaikki kerrat kun me tavattiin
Pöllöt – Liskojen yö
Rosa Coste – Musta
Yona – Irti

Ruokaa pöytään -palkinto jaettiin jo neljättä kertaa. Aiemmat voittajat ovat:

Ruusut – Glitchit (2018)
Maustetytöt – Tein kai lottorivini väärin (2019)
Erika Vikman – Cicciolina (2020)

Kuuntele ja katso Tour de France alta:
Kommentit